Har hittat sin egen särskilda plats i musik-Sverige

http://www.trummororgel.com/
Trummor & Orgel ”Visions” (Cosmos/Bonnier Amigo)

betyg4103

Duon Trummor & Orgel bestående av bröderna Anders (orgel) och Staffan Ljunggren (trummor) från Uppsala, bildades 2003 och kommer nu med sitt tredje fullängdsalbum – Visions. Bandet spelar en blandning av jazz, 60-talspsykedelia och svensk folkmusik och alltså med sättningen trummor och orgel. Huvudinfluens är förstås legendariska duon Hansson & Karlsson som på 1960-talet spelade samma typ av musik och med likadan sättning.

Trummor & Orgel har agerat förband till Soundtrack of Our Lives och har i dess sångare Ebbot Lundberg ett av sina största fans. Lundberg producerad Trummor & Orgels andra platta Reflections From A Watery World (2007) har även sjungit på en två-spårig singel med gruppen (en av låtarna på singeln, ”Tomorrow Will Tell” kom sedan med på soundtracket till Måns Herngrens långfilm Allt flyter, 2008) samt även uppträtt live tillsammans med dem.

På Visions är det första gången gruppen producerat och skrivit allt själv, och retorinfluenserna har fått ge vika något för ett lite modernare anslag, men det låter fortfarande egensinnigt och psykedeliskt. Ja, Trummor & Orgel har hittat sin egen särskilda plats i musik-Sverige och det är bara att applådera!

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

11 2009

Your Comment