Inkännande och fint

Hellsongs "Pieces of Heaven, a Glimpse of Hell" (Lovely Rec/Saturday Enterprise)
Hellsongs ”Pieces of Heaven, a Glimpse of Hell” (Lovely Rec/Saturday Enterprise)

betyg363

Svenska trion Hellsongs har gjort till sitt kännemärke att tolka klassiska hårdrockslåtar i minst sagt nedtonade, akustiska versioner. Något av en udda företeelse, men det har blivit framgångsrikt.

Bandet bildades 2004 och framträdde live med bara tre låtar på repertoaren. Genombrottet kom 2005 med Run to the Hills som sen hamnade på skivdebuten Lounge Ep året efter.
2008 släpptes första fullängdaren Hymns in the Key of 666. Samma år påbörjades inspelningarna av nya ep:n Pieces of Heaven, a Glimpse of Hell som släpps som en sorts bokslut; sångerskan Harriet Ohlsson gör sina sista insatser och lämnar över till Siri Bergnéhr som tidigare stått för bakgrundssången.

Pieces of Heaven, a Glimpse of Hell består av 5 nya tolkningar i ordning som följer: Warpigs, The Evil that Men do, Losers & Winners, Eagle fly free och I just want You. Alla i mer eller mindra saktmodiga, skira, inkännande och fina tolkningar där trions sång, keyboards och gitarr hjälps upp av gästmusiker på bland annat cello, violin och bas. Deras insatser tillför en hel del. Utan dem hade det kanske blivit en aning tunt. Siri Bergnéhr bidrar även förnämligt med munspel i Warpigs.

Pieces of Heaven… rekommenderas varmt, dock med en fundering: hur länge till håller konceptet?

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

10 2009

Your Comment