Ett CV över gruppens yrkeskarriär

Bo Kaspers Orkester "Samling" (Columbia/Sony)
Bo Kaspers Orkester ”Samling” (Columbia/Sony)

betyg370
Samlingsskivor kan vara bra att upptäcka nya artister och grupper på, men överlag är jag emot sådana här Greatest Hits-album. De fyller iochförsig ett syfte; blir ett tidsdokument och kanske ett bokslut för artister som varit med ett tag. Ofta släpps en samling och på den kommer en ny låt. Den som redan har allt med denne artist blir då tvungen att köpa ännu en skiva. Det känns som man inte kunde göra ett nytt album för det skulle inte sälja tillräckligt. Därför känns det lite snopet med just samlingar.

Den här skivan blir ett CV över gruppens yrkeskarriär. De kunde ha gjort sitt CV efter alla konstens regler och börjat med det senaste och gått kronologiskt bakåt i tiden istället för att blanda upp det och röra till årtalen. Ett CV skall vara lätt att följa; men ett plus i kanten är att de har med bra referenser som duetter med Pauline på ”Intill dig”, ”Svårt att säga nej” tillsammans med Lisa Ekdahl; och att de är tydliga med att det är just radioversionen av ”Stunder som den här”. Det här är förstås också ett bra tillfälle att presentera en nyversion av ” Vi kommer aldrig att dö”.

Man får vad man förväntar sig av det här. Bo Kaspers låter som de brukar och det är inget mer med det.  Man kan ju tycka att de kunde ha släppt en helt ny skiva att åka på turné med. Istället tar de det säkra före det osäkra och kanske lever lite på gamla meriter.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

10 2009

Your Comment