En plats, en tid, varsin låt, en tagning…

"Cohen – The Scandinavian Report" (Columbia/Sony)
”Cohen – The Scandinavian Report” (Columbia/Sony)

betyg364

Det har varit mycket Leonard Cohen nu ett tag, först en sagolik Ebba Forsberg  platta med Cohen på svenska och sedan detta häftiga projekt med allsköns musiker och begåvningar samlade under samma tak under en dag. Sammankallande för detta projekt var Lars ”Billy” Hansson och Lars Halapi.

Upplägget var som följer: En plats, en tid, en orkester, varsin låt, en tagning, ingen räddningsplanka. Skithäftigt tänk må jag säga. Detta är ju en salig blandning av olika artister från Sverige och Norge med olika musikalisk inriktning många gånger. Fungerar det då? Det blir som sig bör givetvis lite spretigt, men det är väl tanken bakom något sådant här.

Låt mig säga så här, det fungerar delvis på min Cohen nerv och de bästa stunderna på plattan har jag tillsammans med Cookies n Beans lite tradjazziga ”First We Take Manhattan”, Moto Boy med en snygg tolkning av ”If It Be Your Will”, Anders Widmark med sitt pianosolo stycke av ”Hallelujah”, Jenny Wilson med ”The Partisan” samt den ständigt skeve Olle Ljungström med ”Chelsea Hotel # 2”.

Som sagt kul upplägg, bra blandning av artister, bra låtval, dock lite för lite eget stuk på alltför många nummer. Fortsätt gärna med mer sådant här för det finns mycket bra musik som kan omtolkas och göras något annorlunda av och när artisterna vågar ta ut svängarna lite mer och bli än mer personliga så kan det bli riktigt kul. Detta är en helt ok platta dock som slutar på betyget 3.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

10 2009

Your Comment