Nja, vad skall jag säga?

Hanne Hukkelberg "Blood From a Stone" (Nettwerk/Plaground)
Hanne Hukkelberg ”Blood From a Stone” (Nettwerk/Playground)

betyg25

Hm, jag har nog redan sagt det. ”Nja”, säger nog det mesta.

”Blood From a Stone” är denna 30-åriga norskas tredje album. Debuten hette ”Little Things” och kom för fem år sedan. Hon komponerar, sjunger, spelar slagverk, gitarr, piano och är utbildad vid Norsk Musikhøgskole. Så det fanns mycket som väckte min nyfikenhet. Det låter bra. Det är bra arrat. Det är … hm … ja, det är lite irriterande att inte kunna sätta fingret på varför denna platta inte riktigt når fram till mig. När jag lyssnar på näst sista låten ”Crack”, som jag tycker är plattans näst bästa låt, så känns det som om det saknas ”skit under naglarna”. Bäst är för övrigt sista låten ”Bygd Til By”.

Unga fröken Hukkelberg har potential, helt klart. Kruxet är att potential ”bara är ett ord för att man inte uträttat något”, som en amerikansk fotbollscoach sa. Men låt oss välja det positiva perspektivet och hoppfullt blicka fram mot nästa platta. Den kan bli riktigt bra. Men nu stannar betyget på en tvåa. Ett ”nja”, helt enkelt …

Hasse Carlsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

09 2009

Your Comment