Metalcore med sköna melodier och aggressivitet

Killswitch Engage "Killswitch Engage" (Roadrunner/Bonnier Amigo)
Killswitch Engage ”Killswitch Engage” (Roadrunner/Bonnier Amigo)

betyg356

”Never Again” startar skivan på typiskt Killswitch Engage-sätt; metalcore med sköna melodier och rakt på sak – en bra start. En personlig favorit är ”Reckoning” med både aggressiv musik och aggressiv text. Den medryckande refrängen i ”Take Me Away” hamnar också på pluskontot. Avslutande ”This Is Goodbye” visar alla bandets sidor i en och samma låt och är därmed en bra avslutning. Detta att lägga en av skivans bästa låtar som sista låt är inget som Killswitch Engage är ensamma om nuförtiden; det är ett smart grepp som allt fler använder sig av. Ett sätt att få lyssnaren sugen på mer…

Summa sumarum blir det tyvärr lite för mycket av samma vara på ”Killswitch Engage” och lite mer variation skulle sitta bra. Undertecknad hoppas på att bandet på nästa skiva lägger in något lite längre akustiskt stycke i en eller flera låtar. Eller varför inte en hel akustisk låt? Howard Jones sång passar alldeles utmärkt till ett sådant grepp. Eller något annat som bryter mönstret. Tendenser till variation finns exempelvis i ”A Light In A Darkened World” där en plötslig lugn passage ger lyssnaren möjlighet att ”andas”.

Live är ändå det element som gör bandet mest rättvisa så de som har biljetter till ”Taste Of Chaos”-turnén har verkligen något att se fram emot. Och det är bara att konstatera att Killswitch Engage – oavsett bristen på variation – spelar melodiös metalcore bäst av alla band där ute. Respekt.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

09 2009

Your Comment