En jämn och välgjord skiva

Steve Earle "Townes" (Blue Rose/Sound Pollution)
Steve Earle ”Townes” (Blue Rose/Massacre)

betyg344

Jag upptäckte Steve Earl I samband med ”Copperhead road” i slutet av 80-talet. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. ”Townes” är en ren hyllningsplatta till hans käre vän Townes Van Zandt. Han hyllar honom helt enkelt genom att tolka hans låtar. Och han gör det med bravur! Det finns en hel del sköna bluegrass inslag på skivan vilket gör det hela mycket mer intressant än en renodlad Steve Earl platta. Nu är det ju svårt att rent tekniskt att misslyckas med mara grejer från början. För ”Colorado girl” är en av mina favoriter och att Steve tolkar den höjer ju upp betyget en aning.

Rakt igenom är det en jämn och välgjord skiva. Kan inte mäta sig med ”Copperhead road” men det är en milstolpe inom countryrocken. Även om Steve själv påstår att det här kan vara en av de bästa skivor han har gjort. Det får stå för honom. Men jag kan förstå honom, han har valt ut de 15 bästa som han tycker av Townes låtar, de som har betytt mest för honom själv. Självklart blir det då en av hans bästa skivor. Gillar man Townes Van Zants musik blir man inte besviken. Gillar man Steve Earles tidigare skivor, så finns ådran där. Det låter inte så olikt hans egna låtar, kanske lite bättre än han har gjort de senaste åren.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

09 2009

Your Comment