En dos melodiös hårdrock á la Stryper

Stryper "Murder by pride" (Frontiers/Bonnier Amigo)

Stryper "Murder by pride" (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg347   

Det kristna melodiösa hårdrocksbandet Stryper splittrades 1992, men gjorde comeback med originalmedlemmarna 2005 (”Reborn”) och nu är det dags för nästa skiva; ”Murder By Pride”.

”Eclipse For The Son” startar skivan på ett bra sätt med snygg körsång redan i versen, ett ganska ovanligt och välkommet inslag. Dessvärre är refrängen inget vidare så det blir till slut bara en godkänd inledning. Då är ”4 Leaf Clover” mer lättillgänglig med en refräng som det är lätt att sjunga med i. Och för den som tycker om gitarrer så är inledningen på låten skivans rivigaste ögonblick. En annan bra låt är ”The Plan” som låter som Stryper ska låta; en bra melodi och en bra refräng kryddat med bra gitarrspel. Efter en av skivans absolut bästa låtar, den lite tyngre ”Murder By Pride” som följs av den melodiösa pärlan ”I Believe” är det dags för en handfull låtar utan något särskilt som sticker ut.

När det gäller de individuella insatserna så bidrar Michael Sweet som vanligt med sin ljusa stämma (som i längden blir aningens enformig) vilken gör sig starkast i ”I Believe” och de sockersöta balladerna ”Alive” och ”My Love My Life My Flame”. I övrigt gör musikerna det de ska med ett litet extra plus till gitarristen Oz Fox.

Slutligen en fundering; kanske lyfter låtmaterialet live? Undertecknads gissning är att bandet är högaktuellt för nästa års Sweden Rock Festival.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

09 2009

Your Comment