Låtar som får mig att må bättre

Caroline Af Ugglas "Så gör jag det igen" (Universal)
Caroline Af Ugglas ”Så gör jag det igen” (Universal)

betyg35
Caroline Af Ugglas släppte alldeles nyligen sitt senaste album ”Så gör jag det igen”. Med lite god vilja skulle man kunna säga att den är lite i samma anda som ”Joplin på svenska” som kom 2007. Den skivan gillades av en stor skara fans, och många har nog väntat på en fortsättning. Flera låtar på det nya albumet låter som man skulle kunna förvänta sig att låtarna på det här albumet ska låta. Låtar lite i stil med ”Snälla snälla”, låtar som är lite som visor fast rock. Låtar där det ibland känns som att texterna är det viktigaste och musiken kommer i andra hand. Dessa låtar är bra och fina, men gör inte att albumet självklart hamnar på min inköpslista. Men några låtar är annorlunda, och fantastiskt mycket bättre. Härligt starka och melodiösa rocklåtar. Låtar som får mig att må bättre, låtar som gör att det känns som att någon förstår mig, låtar som gör att jag för några ögonblick lyfter från vardagens bekymmer, låtar som får mig att älska Caroline Af Ugglas.

Allt-i-ett-artisten Af Ugglas har även en poet i sig, för texterna på ”Så gör jag det igen” är starka, och spelar i en helt annan division än det mesta annat på skivdiskarna idag. Hon har skrivit alla spår utom ett, ”Du var mitt hjärta”, som är en stark ballad där hon lite överraskande fått hjälp med sången av Tommy Nilsson.

Jag får en känsla av att Af Ugglas inte gör något halvdant, utan gör sitt jobb ordentligt. Hon har med sig hjärtat på ett härligt sätt både vad gäller text och musik och inte minst i sången, och kanske framförallt på scenen. Och visst var hon kittlande nära att knipa segern i Melodifestivalen…

Svante Carlesjö

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

05 2009

Your Comment