En härlig mix av 80-talet och nu

H.E.A.T. "Heat" (Playground)
H.E.A.T. ”Heat” (Playground)

betyg48

H.E.A.T bildades i Upplands-Väsby i början på 2007, och fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2009. Innan dess hade de hunnit med att vara förband åt bland andra Sabaton och Alice Cooper, så man kan ju inte säga att de är helt bortkastade, eller?

Bandet vill skapa något unikt, som tilltalar folk. De tar det bästa från 80-talet och det bästa ifrån nu, och blandar till en härlig mix. Hela albumet skulle jag säga är en enda stor hyllning till 80-talets hårdrock. De flesta låtar är riktigt bra och catchy, men det finns också de där man frågar sig: Hur tänkte de här? Hela skivan går i ”1000 Miles” anda, och är glad. Visst – allt är inte solsken och regnbågar, vissa låtar handlar om otrohet och förlorad kärlek. Typiska ämnen. Till de som trots allt inte hört “1000 Miles” kan jag säga att musiken är mer lik Danger Danger än till exempel Mötley Crüe.

H.E.A.T är det enda band jag hört på senaste tiden som verkligen har lyckats behålla det där speciella soundet som 80-talet bringade. Det är många, många band som försöker, men få lyckas. Och med låtar som ”Keep On Dreaming” så kan ni ju räkna med att taken lyfter på arenorna. Tro mig – Been there, Seen that. En nackdel med detta är väl att man tyvärr finner låtarna väldigt lika gamla låtar, speciellt från de band jag nämnde tidigare, men älskar du glam/sleazerock, så är detta verkligen en platta för dig!

Skivan släpptes iochförsig innan festivalen men re-releasades alldeles nyssens i ny version med bidraget ”1000 Miles” inkluderat…

Sara Köhler

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

04 2009

Your Comment