Välbalanserad AOR

Balance "Equilibrium" (Frontiers)
Balance ”Equilibrium” (Frontiers)
betyg4

Öppningslåten ”Twist of fate” är en rivig AOR-låt med distinkt gitarrspel av Bob Kulick (Kiss, Meat Loaf m.fl.) och låten är en perfekt start på denna comebackskiva.

Trots en förhållandevis liten budget med ganska kort tid i studion är skivan välproducerad med ett fräscht sound. ”Breathe” och ”What have U done” domineras av keyboardslingor och speciellt i den sistnämnda är keyboard huvudinstrumentet. Snyggt jobbat av Doug Katsaros och hans flinka fingrar. ”Old friends” och ”Winner takes all” är i ärlighetens namn för popaktiga för att platsa i AOR-facket, men det är tydligt att Bob Kulick och hans gitarr är i högform så tack vare gitarrsolon av hög klass får låtarna ändå godkänt; å andra sidan är ”Crazy little Suzi” ovanligt tung för att vara Balance. Även om det är angenämnt att höra Bob Kulick rocka loss ordentligt så passar den inte riktigt in bland det övriga materialet. Tillsammans med öppningslåten ”Twist of fate” är ”Forever” och ”Walk away” skivans höjdpunkter – det är AOR av yppersta klass.

Uppenbarligen har bandet konserverat sin musikaliska toppform. Men ett litet frågetecken blir det för Peppy Castros röst, som ibland låter som att det handlar om en liveinspelning utan överdubbningar, samtidigt som det bidrar till att det välpolerade låtmaterialet får en lite råare känsla och det är egentligen ingen nackdel. ”Equilibrium” håller utan tvekan jämna steg med klassikern ”In for the count” och placerar sig därmed högt på alla tiders AOR-topplista. En bra comeback, gubbar!

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

04 2009

Your Comment