’Alltså, vilken livespelning!’

son of

Son Of The Velvet Rat ”The Late Show” (hemifrån)

Son Of The Velvet Rats nya fullängdare är en liveinspelning från The Late Show, Rhiz Vienna Austria. Detta är Georg Altziblers Son Of The Velvet Rats sjunde CD. Bandet består av Georg Altziblers sång & gitarr, Dominik Frejan piano, Heike Binder sång & orgel & dragspel, Felix Kryger trummor och Muck Willmann trummor. Den förra skivan Dorado är recenserad på denna hemsida så därför ingen närmare presentation.

Det är ett kärt återseende och dessutom live vilket lyfter några tidigare låtar ett snäpp ytterligare. Jag var imponerad av förra skivan men här har man krympt ner bandet till fem medlemmar och på det sättet skapat en tätare livestämning. Jag tyckte att Dorado-skivan lät lite Mark Knopflerbetonad men på den nya låter det mera likt Bob Dylan.

Låtar att börja med: Little Flowe lägger ribban på en känslosam nivå och sedan Lovesong No9 och Do You Love Me?  Resten är fortsatt njutning – alltså, vilken livespelning!

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

09 2018

Your Comment