Smuts, hat och rå metal

HRR_534_Cover.indd

Evo ”Warfare” (High Roller Records)

Evo har alltid gått sin egen väg och skitit fullständigt i normer och konventioner och vad andra tycker är lämpligt, både som person och som musiker. Något som förtjänar mycket respekt i en konformistisk  värld. Evo var dessutom rejält förbannad på 80-talet i sitt band Warfare och han är fortfarande förbannad 2017 när han släpper sin första soloplatta som heter just Warfare. Jag gillar när saker är konstanta och ärligt talat så finns det ännu fler orsaker att vara förbannad nu än för 30 år sedan.

Titeln Warfare leder naturligtvis tankarna till Evos gamla band och musikaliskt är igenkänningsfaktorn hög. Om man gillar klassiska Warfareplattor som Pure Filth, Metal Anarchy och Mayhem Fuckin’ Mayhem  gillar man det här. Vi snackar rå och skitig 80-talsmetal à la Venom, som Warfare delade skivbolag med en gång i tiden. Produktionen är dock mycket bättre än förr utan att tappa ett uns av råheten och låtarna är genomgående starka. Kanske starkare än någonsin. Evo har dessutom tagit hjälp av några vänner som förgyller låtarna. Vad sägs om Fast Eddie (Motörhead), Lips (Anvil), Paul Gray (The Damned) och Nik Turner (Hawkwind). Om människor ska dömas efter vilka de hänger med så är domen enkel: köp skivan!

Ilskan och aggressionen då? Tja, titlar som Misanthropy, med Fast Eddie på gitarr, och This Man Bleeds Hate talar sitt tydliga språk. Evo har inte för avsikt att linda in sina åsikter och tankar för att skona de lättkränkta. Som en frisk fläkt från det förgångna är Evo, de fördömdas poet, tillbaka för att slita av förlåten och visa världen och människorna i all deras smuts och ynklighet, men också för att skänka styrka till lyssnaren att stå upp och stå emot. ”Give them pure filth and turn it up loud and tell ’em that I’m back just like a Marshall stack. Come back to show you a sheer heart attack” Välkommen tillbaka Evo, vi har saknat dig.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

05 2017

Your Comment