Förbenat bra popmusik

coo l ghouls

Cool Ghouls ”Animal Races” (Melodic/Border)

Ett nytt fräscht amerikanskt gitarrgäng som bygger sin musik på tidigare byggstenar från pop- och rockhistorien. Detta är ju inget nytt på något sätt och hundratals band kommer att göra på samma sätt. Cool Chouls bygger sin musik på en lätt psykedelisk grund, rak melodiös popmusik med rötterna i Byrdstraditionen. Dessutom väver de in countryingredienser i sina låtar.

Vidare har Cool Ghouls förmågan att plocka ihop bra låtar, där ofta sången ligger i stämmor eller unisont á la Byrds- igen. Långa instrumenta passager som inledningen till Time Capsule lyfter den lätt psykedeliska känslan till högre höjder.

I de mer countryinfluerade låtarna som Days ligger också ett envetet piano i kompet som gör att låten fyller och lyfter.

Det här är inget märkvärdigt på något sätt, men förbenat bra popmusik som i dag inte får någon som helst utrymme i media bland alla dator- och rapnissar. Är du intresserad av gitarrpop, bra  korta låtar och lite influenser från förr så kolla in Animal Races.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

11 2016

Your Comment