Skönt småsväng från södern

devil music

Randall Bramblett ‎”Devil Music” (New West/Border)

Hur många av er känner till Randall Bramblett, hand upp! Jaha, det var några i alla fall. Då är vi ett litet antal med ovanligt god smak. För er andra i korthet. Randall Bramblett är sångare, saxofonist och keyboardist från södra staterna. Spelat har han gjort med  Allman Brothers och Sea Level, plus en lång radda soloalbum som jag aldrig har sett röken av i Svedala.

Som du kanske förstått vid det här laget är jag svag för den här mannen och hans musik. Ingredienserna är en mix av blue-eyed soul, funk, blues och lite svampfeeling. Sjunger gör Randall med  innerlig känsla och äkthet. Sen småsvänger det mesta på ett lite småtrögt sätt. Men i detta sammanhanget är trögt ett positivt uttryck. Hans medmusikanter i studion har samma feeling som Randall. De vet när det ska sitta som en musikalisk enhet, när allt ska passa ihop.

Devil Music är inte modern musik på något sätt. Blåsarren verkar ibland hämtade från tidig rock and roll, som i Reptile Women och Bottom Of The Ocean. Enda gången musiken blir lite avvaktande och sökande är i Angel Child. Men det funkar också. Gästar på albumet gör bland annat Chuck Levell, Derek Truck och Mark Knopfler.

Så vän av sydstatsrock, soul eller funk, eller bara gillar bra musik – kolla in Devil Music med Randall Bramblett i god form.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

10 2016

Your Comment