En mäktig konsertupplevelse

in flames

In Flames ”Sounds from the heart of Gothenburg” (Nuclear Blast/Sony)

Kompetensutveckling. För en vanlig knegare anses det vara rätt och riktigt. För artister är läget oftast ett helt annat. En stor del av fanskaran förväntar sig och kräver ett oförändrat sound. In Flames är ett band som gör det jobbigt för de icke förändringsbenägna.
Den här liveskivan spelades in i Scandinavium i Göteborg 2014 och den väloljade livemaskinen bjöd i sedvanlig stil på en mäktig konsertupplevelse.
20 låtar stod på programmet varav drygt hälften från de två senaste skivorna. Den tidiga death metal-stänkaren Resin får göra senare rock- och popinspirerade låtar som till exempel Paralyzed och Through oblivion sällskap. Ett intressant grepp.
Absolut bäst är magiska The chosen pessimist. Efter en mycket lugn inledning ökar den tempo allt eftersom och antar formen av en livebest som hugger tag i lyssnaren och inte släpper taget.
Det är högst troligt extra njutbart att ta del av Sounds from the heart of Gothenburg för de som, liksom undertecknad, var på plats denna magiska kväll i de goa In Flames-gubbarnas hemstad.

Magnus Bergström

Fotnot: Sounds from the heart of Gothenburg finns förutom på cd och vinyl också på blu-ray och dvd.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

09 2016

Your Comment