Pirathårdrockare som har ryckt upp sig

running wild

Running Wild ”Rapid foray” (Stemhammer/Border)

De tyska heavy metal-veteranerna har ryckt upp sig efter mer än lovligt tama Shadowmaker (2012) respektive klart godkända Resilient (2013). Att den längre tiden mellan skivsläppen höjt låtkvaliteten känns som en rimlig teori.
Och det går förstås fortfarande att lita på att Rock ’n’ Rolf (Rolf Kasparek) vid 55 års fortfarande kan konsten att författa små piratäventyr i låtform. Det är inte så lite imponerande. Jag menar; att ha barnasinnet och inspirationen kvar för att få till så många varianter på samma tema är en prestation värd att applådera.
Uppenbarligen har höjdarskivorna Death or glory (1989) och Blazon Stone (1991) använts som mall. Utan att nå ända fram; de snabba låtarna med stor allsångspotential är oftast i klass med låtarna från förr, men de sega mellantempolåtarna visar inte bandet från dess bästa sida.
Låtskrivarkrutet är alltså (oftast) torrt och ger ett hyfsat drag under piratstövlarna. För ingen hårdrockare kan väl klaga på episka avslutningslåten Last of the Mohicans, som är något av ”best of” i en och samma låt.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

08 2016

Your Comment