En härlig mix av det akustiska och elektriska

luther dickson

Luther Dickinson ”Blues & Ballads: A Folksinger’s Songbook Vol I&II” (New West/Border)

Om du vill ha en stor dos rootsmusik som hämtad ur den amerikanska myllan har du hittat rätt i och med detta album. Luther Dickinson har tidigare huserat i Mississippi Allstars men då med ett hårdare sound än vad som finns på detta album. Nu är anslaget i musiken mer lågmält och en härlig mix av det akustiska och elektriska.
Det påminner på något sätt om Ry Cooders tre första album där han också vandrade runt och förvaltade den amerikanska rootsmusikskatten på ett föredömligt sätt. Luther Dickinson hävdar att allt låtmaterial här är nyskrivet. Jag skulle nog mer kalla det en kärlekfull omtolkning av det som redan finns. Men det är bara en kommentar i kanten.
Som albumets titel antyder finns här både blues, ballader, lite svängigt rockstuk med femtiotalkänsla, instrumentallåtar, duetter och en massa ljuvligt gitarrlir.
Sjunger gör Luther på ett avslappnat och varmt sätt, vilket naturligtvis bidrar till att detta är ett album som man gärna tar med sig i soffhörnet lång tid framåt. Tjugoen bra anledningar att sitta och njuta.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

02 2016

Your Comment