Spretar, svänger, smeker och omfamnar

angaleena

Angaleena Presley ”American Middle Class” (Slate Creek/Border)

Inte släkt med kingen vad jag vet, men en av tre välkända countrykvinnor i gruppen Pistol Annie. De andra är Miranda Lambert och Ashley Moore. Om gruppen fortfarande existerar är osäkert men Neil Young var ett fan och skrev om dem i sin bok.
Här står Angaleena på egna countryben och det funkar suveränt. Hon använder sin röst på så sätt att den anpassas till låten i fråga. Ibland lugn, mjuk och eftertänksam som i Life of the party och Grocery store , eller bitande sträv som i Pain Kills. Texterna är små pärlor om vardagsbekymmer i americanaland, ofta med lite skit under naglarna.
Det som lyfter detta album ett par snäpp är Angaleena med musikanter och sättet albumet i fråga är producerat på. Det både spretar, svänger, smeker och omfamnar hennes röst på ett förunderligt sätt. En röst som ibland påminner om Jennie C Riley, hon med Harper Vally PTA ni vet.
Det fullkomligt dräller av bra kvinnliga countryvokalister just nu. Angaeelena Presley och American Middle Class är ett utmärkt exempel på detta.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

03 2015

Your Comment