På förhand en av årets bästa

doug paisley

Doug Paisley ”Strong Feelings” (No Quarter/Border)

För något år sedan påstod jag som nu att jag redan har hört ett av årets bästa album. Då var Decemberists, nu gäller det kanadensaren Doug Paisley. Då hade jag rätt. Det kommer jag att ha denna gång också.
Hans namn har bläddrats förbi i glansiga musikmagasin utan att jag vet vilken guldgruva jag hoppat över.
Men bättre sent än aldrig. Nu är det dags att slå ett vinylslag för denna otroligt sympatiske musikant. Strong Feelings är ett genomsympatiskt album med hög musikalisk kvalité. Det är starka melodier. Det är välspelat i minsta detalj utan att perfektionismen tar över musikkänslan. Är det countrypop eller americana? Eller är det bara behagligt och skönt att lyssna till i soffhörnet.
Med sig i studion har Doug Garth Hudson från legendariska Band, vilket bidrar till ett varmt orgel- och saxofonsound. Mary Margret O´Hara också hon en mindre legend i Kanada gör tillsammans med Doug Paisley några varma innerliga duetter som ligger hjärteroten nära.
Detta är musik som inte sticker ut eller har plats i media. Detta är musik du får leta upp och när du lyssnat igenom och umgåtts med detta album hela det kommande året kommer du fortfarande att nicka lyckligt åt ditt goda val och smak.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

02 2014

Your Comment