Kvinnliga och spanska förtecken

tish hino

Tish Hinojosa ”After the fair” (Varese/Border)

Hon är förmodligen en musikdoldis för de flesta. Hennes musik balanserar på gränsen mellan Amerika och Mexico, spanskan är lika vanlig som engelskan i hennes texter. Frågan är om Tish inte låter mest hemmastadd när hon sjunger de spanska texterna. Då har hon corazon i uttrycket.
Men det kan vara lätt att hoppa över en artist som Tish Hinojosa. Hennes röst är mjuk, lugn och tar inte plats. Men om du tar dig tid att verkligen lyssna så upptäcker du som jag hennes inneboende kvaliteter. Tish är ingen nykomling och har en lång rad album bakom sig. Av de äldre rekommenderas Homeland varmt. Ett extra plus till hennes musiker som är ädla hantverkare inom sitt skrå.
Bra americana med kvinnliga och spanska förtecken alltså.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

01 2014

Your Comment