Sjunger rakt in i hjärteroten

julie roberts

Julie Roberts ”Good Wine & Bad Decisions” (Red River/Border)

Ett E istället för ett A gör att man inte förväxlar skådisen och countrysångerskan. Julie Roberts är tillbaks på scen efter ett längre uppehåll på grund av sjukdomen ms. Det är en övertygande comeback och jag måste medge att jag har missat Julies tidigare album och har därför en hel del att ta igen.

Julie har en altröst som är indränkt av soul och gospelinfluenser. Lägger man då till countrymusikens vemod och känslosamhet så blir det helt bedårande. Arms Of Jesus är ett exempel på detta när det är som allra bäst. Arrangemangen är likaså smakfulla och nedtonade med lågmälda stråkar, men också med smakfulla korta gitarrsolon. You And Me Are Like Gasoline And Matches är en bättre sångtitel än själva låten, men här och på en del andra ställen låter Julie som Bobbie Jo Gentry i sin sångfrasering. Bones är en annan höjdarlåt där Julie sjunger rakt in i hjärteroten. Julie Roberts kan förmodligen ta en plats på årets bästalista. Så bra är det.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

12 2013

Your Comment