Berör fortfarande

linda thomp

Linda Thompson ”Won’t Be Long Now” (Topic/Border)

Linda är en legend inom den engelska folkmusiken, starkt förknippad med före detta ex-maken Richard Thompson. Men hon har också en egen solokarriär som visserligen har varit upp och ner på grund av halsproblem och scennervositet.

Här har hon i alla fall samlat ihop sig och producerat ett album som är engelskt in minsta skrymsle. Musiken andas engelska fiskehamnar, rökiga pubar och gruvsamhällen där arbetslösheten är större än innevånarantalet.
Att Lindas röst är mörkare och äldre kan ingen göra något åt. Den berör fortfarande, men träder först fram efter upprepande lyssningar. Tålamod lönar sig alltid.
De flesta spåren har ett allvarligt anslag och sparsmakade arrangemang ramar in Lindas röst.
Då och då spricker musiken upp och släpper in en vacker melodislinga och höjer tempot i musiken. Bluebird och Never The Bride är bra exempel, och kanske det är det som fattas för att Lindas nya album ska få en femma.
Är man en englandsvän och Lindafan som jag så står man gärna ut med det karga och mörka.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

11 2013

Your Comment