Musik för natten

grand opening

The Grand Opening ”Don’t look back into the darkness” (Tapete/Border)

En svensk grupp som kommer från Ånge men är egentligen ett enmansprojekt med John Roger Olson i förarstolen. På detta andra album fortsätter musiken i samma spår som det första. Det vill säga att det håller fast vid både tempo och uttryck.

Musiken som är melodiös och vacker flyter på som en bred flod där tempot är lugnt, ibland så lugnt att stiltje uppstår. Vemodet står som spö i backen och sången bär nästan sorgkantat, men är suverän rakt i genom.

Don’t look back… är ett utmärkt feelgood eller late at nightalbum som med stor sannolikhet kommer att höras i radions nattkanal under kommande höst och vinter. Men efter de två album som jag recenserat skulle det ha varit intressant att höra denna eminenta röst sätta tonsillerna i svajning i ett par upptempo låtar. Både som variation och som utmaning.

Som det är nu finns chansen att man nickar till och försvinner,.. into the darkness efter fem-sex spår. Inte bra !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

10 2013

Your Comment