Fullspäckad gitarrfest

firewind-live

Firewind ”Apotheosis” (Century Media/EMI)

Gus G är måhända nuförtiden mest känd för att vara en av medlemmarna i Ozzy Osbournes orkester. Det är dock i egna bandet Firewind som gitarristunderbarnet återfinns i sitt rätta element. Visst får han ta ut svängarna lite lagom sådär hos Ozzy, men här har han inte säkerhetsbältet på sig.

Apotheosis är en fullspäckad historia som ger valuta för pengarna med 17 låtar á la best of. Och ja, givetvis återfinns också gitarr- respektive keyboardsolo. Rytmsektionen pumpar på enligt konstens alla regler och det är inget snack om att samtliga inblandade är skickliga musiker och trivs med att spela tillsammans.
Det som ligger skivan i fatet är att det blir väldigt mycket gitarrfest av det hela. Å andra sidan är det knappast något som stör bandets fans. Tvärtom förstås – det är ju gitarrspel de vill höra.
Som livedokument betraktat är Apotheosis en klart bra souvenir, även om äkta vara alltid är att föredra. Så bums iväg nästa gång Gus G & co spelar i Sverige!

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

10 2013

Your Comment