En mäktig styrkedemonstration

testament-dvd

Testament ”Dark Roots Of Thrash” DVD (Nuclear Blast/Warner)

Har har vi den, yes! En konsertupptagning av Bay Area-thrashveteranerna, som sedan några år tillbaka är starkare än någonsin – i synnerhet live. Det står helt enkelt utom allt tvivel efter den mäktiga styrkedemonstrationen Dark Roots Of Thrash.

Vrid tillbaka klockan till februari. Platsen är Paramount i Huntington, New York. Testament står på scen för att spela in en konsert-dvd. Men… I och med att du bor på andra sidan jordklotet kan du inte vara på plats… Så bra då att från och med 11 oktober är det bara att slå sig ner i favoritfåtöljen och vara med om hela härligheten. Om och om igen.
Produktionen är proffsig ut i fingerspetsarna: bra ljud med utmärkt livekänsla och finfin bildredigering som gör att tittaren känner sig delaktig (med till exempel en separat kamera för mosh pit). Visst förekomer det i tidstypisk anda lite väl snabba klipp emellanåt, men det ingår i paketet så det får gå.
Önskas ytterligare inköpsargument är det bara att titta närmare på låtlistan. Nya favoriterna Native Blood, True American Hate och Dark Roots Of Earth blandas med klassiker som Into The Pit, Trial By Fire, The New Order, Over The Wall och Disciples Of The Watch. Åren ”mellan förr och nu” är representerade med bland andra Do Not Resuscitate och Three Days In Darkness. Lägg till undertecknads personliga favorit Burnt Offerings (sällan spelad nuförtiden) och saken är biff.
Minus? Tja, vad skulle det kunna vara… Jo, givetvis att konserten gärna hade fått vara längre så att ytterligare klassiker fått vara med. Dessutom hade det varit på sin plats med en rejäl dokumentär om de senaste, mycket händelserika Testament-åren. Bonusmaterialet är vid närmare eftertanke lite väl snålt tilltaget, en musikvideo (Native Blood) och backstageklipp, vilket gör att fullpoängaren – som själva konserten förtjänar – inte kan delas ut.
I min hårdrocksvärld är det hur som helst ett faktum att Testament är det ultimata alternativet när öronen ska ”belönas” med thrash metal i pang-på-rödbetan-stil kryddat med melodiösa och smått progressiva partier. Som bonus är samspelet mellan gitarristerna Eric Peterson (vilka riff!) och Alex Skolnick (vilka solon!) ”out of this world”.
Jag darrar inte på manschetten när jag utser Dark Roots Of Thrash till årets thrashjulklapp.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

10 2013

Your Comment