Tröst i höstmörkret

slow fox

Slow Fox ”Like the Birds’ (Rootsy/Warner)

Det är rösten som fick mig att styra in till vägkanten och kolla vem som fanns bakom den. Det brukar vara så. Röstläget, tilltalet, påverkan, hur röst och melodi fångar in mig, griper tag i mig. Så stor är musikens makt. Som tur är.

Genom åren har det har varit Dylan, Nisse Ung, Joni, Emmylou och många andra som lyckats att få mig att svänga in till livets musikaliska vägkanter. I det här fallet var det Slow Fox, en ung tjej från Umeå med inledningsspåret Morning After från hennes debutalbum som stannade upp min musikvärld för en stund.

Like The The Birds som är hennes debut är ett utmärkt album som håller en hög och bra kvalité både när det gäller låtskriveri, medmusikanterna i studion och inte minst en snygg och oklanderlig produktion. Musiken är melankolisk pop med små influenser av alternativ country som flyter fram, ofta i mediumtempo.

Men ändå är det Slow Fox/ Sofie Henricssons varma röst som omsluter dig, tröstar dig och fungerar som en varm gosig filt. Nu när vi är på väg in i höstens nedbrytningsfas är det skönt att kunna låta sig omfamnas av Slow Fox röst och hennes musik.

Prova själv, det har jag gjort och är både glad, imponerad och småvarm inombords.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

09 2013

Your Comment