Ramones matat genom en popmixer för 2000-talet

alkaline-trio-my-shame

 

Alkaline Trio ”My Shame Is True” CD/LP (Epitaph/Playground)

Att Alkaline Trios popiga approach låter precis som vanligt är inget som förvånar och inget nytt under solen. Den som har hört dem förut kommer känna igen sig även på den nya My Shame Is True. Det är radiovänliga sånger med hitkaliber som andas ett snällt The Ramones mixat igenom en popmixer för 2000-talet. Det är bra för stunden, och några av låtarna (”She lied to the FBI”, ”I, Pessimist”, ”Only Love”, ”The Torture Doctor”, ”Midnight blue” och avslutande ”Until death do us part”) är låtar jag kan tänka mig att sjunga med i framför en festivalscen i ett sommarSverige som skymmer, men skivan lämnar inget direkt bestående avtryck på mig.

Att ”My Shame Is True” är jänkarnas åttonde studioskiva sedan starten märker man nästan, för det tenderar till att låta för välspelat och näst intill överproducerat. Känslan är att det här är en mellanskiva och den når inte upp i samma klass som föregående ”This Addiction” från 2010.

Betyget tre är på gränsen till det lägre betyget. Det är de något starkare låtarna som väger upp.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

05 2013

Your Comment