Osaka rock city

 Shonen Knife ”Pop Tune”  (Damnably/Border)

Direkt från japanska mångmiljonstaden Osaka kommer en av de mest friska fläktarna musikåret 2012, Shonen Knife. På den ny albumet Pop Tune visar bandet, som brukar kallas för Osakas Ramones, rakframåt popdängor som ligger i gränslandet av just The Ramones och Sahara Hotnights med gissningsvis en hel del av influenser från 60-tals pop. Med sin framåtattityd och sköna driv lyckas brudarna i Shonen Knife med sin DIY-doftande musik få mig att dra på smilbanden så fort deras låtar spelas.

Visst kan det vara störande med amerikanska med japanskbrytning men i det här fallet tenderar det till att bara kännas som charmigt. Och när jag sedan får reda på att Pop Tune nittonde (19!) fullängdare inser jag att jag antagligen har extremt skön musik att söka upp och njuta av. Däremot känns det ju samtidigt skrämmande att jag har gått hela livet utan att känna till det här bandet, hur gick det till liksom?

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

10 2012

Comments are closed.