Hög kvalité

 

Tift Merritt ”Traveling Alone” (Yep Roc/Border)

Emmylou Harris sitter fortfarande ohotat på tronen. Men är det någon som kan hota Emmylou och kalla sig kronprinsessa så går mitt tips till Tift Merritt. Hon har sedan debuten Bramble Rose och efterföljande Tambourine  konsekvent arbetat på att förfina sitt låtskriveri .

Några album och år senare är vi framme vid nysläppta Traveling Alone. Albumet är ett utmärkt exempel på att hårt arbete, tålamod och talang är en bra kombination. Tifts röst är under ständig utveckling, den är stark, klar och lyser klarast i balladerna Feeeling Of Beuaty och Marks.

I snabbare låtar som har en rockigare och souligare inramning som Still Not Home och Spring håller Tift Merrit  även där en hög nivå, mycket på grund av att hon inte är någon nybörjare och duvunge i musiksvängen.

I den lilla musikerkrets som omfamnar Tifts röst och musik på Traveling Alone finns gitarristfavoriten Marc Ribot, steelgitarristen Eric Heywood, multiinstrumentalisten Andrew Bird och John Convertino från Calexico.

Albumet är inspelad i stort sett live i studion med Decemberists producent Tucker Marine som ledsagare.
Denna inramning till Tift Merritts röst och låtskrivartalang borgar för mycket hög musikkvalité.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

10 2012

Your Comment