En efterlängtad uppföljare

Angel Witch ”As Above, So Below” (Rise Above Records/Sound Pollution)

Av alla legendariska Heavy Metal-plattor är det några som uppnått nästan mytologisk status, däribland Angel Witch självbetitlade debut från 1980. Visserligen har det kommit ett par Angel Witch-plattor till genom åren, men de har inte rosat marknaden och det här är den riktiga uppföljaren – efter 32 (!) år. Frågan är då om det varit väntan värt. Jodå, det har det, men plattan är inte den klockrena fempoängare jag så desperat skulle önska att den vore.

Vi får fyra nyskrivna låtar och fyra låtar från tiden det begav sig och glädjande nog märks ingen större skillnad på de gamla och de nya låtarna. För låt oss vara ärliga: ingen vill ha en Angel Witch-skiva som låter 2012, det ska låta som om den hade kommit 1981. Trots att de nyskrivna låtarna går i gammal god stil, är det ändå bland de gamla låtarna som höjdpunkterna finns i form av den mäktiga Dead Sea Scrolls och ösiga Guillotine.  Just de två är de som sticker ut mest. Annars blir det tyvärr lite anonymt, och några låtar har blivit lite för långa för sitt eget bästa.

En av 2011 års bästa plattor bestod ju av gammal skåpmat från 80-talets första år. Jag talar naturligtvis om Hells Human Remains. Frågan är då om en av 2012 bästa plattor också kommer att göra det. Inte på min lista, men det är ändå en bra platta som har en given plats i varje NWOBHM-nörds skivsamling; helst på vinyl.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

08 2012

Comments are closed.