Rätta countrytwangen

Rachel Herrington & The Knock Outs (Continental/Border)

Efter att ha levererat tre album med folkmusikinspirerad americana har nu Rachel Herrington tagig steget rakt in i mer renodlad country och honky-tonk. På dessa tre album blandade hon traditionella folkvisor, gospel, countrysoul och eget material. Med Rachel på hennes fjärde utgåva finns numera en trio kvinnliga medmusikanter, med småtuffa namnet The Knock Outs.

Detta numera helkvinnliga band bjuder på femtiotalsballader, lite rå barcountry och westernswing. För det mesta stilsäkert och väl sammanhållet vilket  till stor del beror på att Rachels röst klarar av både skiftande tempon och olika stämningslägen med bravur. Sen har hon den där rätta countrytwangen i rösten som till exempel Loretta Lynn. Vilket inte är fy skam och få countryvokalister förunnat.

Det är inte någon himlastormande sensationscountry Rachel Herrington och hennes medsystrar bjuder på. Men live skulle denna funktionella brukscountry säkert fungera och sitta säkert som en överårig cowboy i sadeln. Senare i år gästar bandet Europa och Skandinavien. Dyker de upp på en festival nära dig och om du gillar country så måste du nog kolla in Rachel Herrington And The Knock Outs. Allt annat är tjänstefel.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

06 2012

Comments are closed.