Allting är bättre

Justin Townes Earle ”Nothing’s Gonna Change The Way You Feel About Me Now” (Bloodshot/Border)

Den fyran du ser är ett tecken på ren och skär feghet från min sida. Den är så snuddandes nära en stor fet FEMMA.

Justin Townes Earl har väl fått en stor del av sitt låtskrivande och musicerande från tidiga år som son till Steve Earl. Detta har han förvaltat på ett utomordentligt sätt.

Harlem River Blues från förra året var ett bra bevis på detta. Men i och med nya Nothing’ Gonna Change… tar Justin ytterligare ett par stora steg framåt.

På detta album är allting bättre. Justin sjunger med en vuxen mans känsla, tradition och övertygelse. Som en ung Tom Waits i sina bästa stunder. Men det stora lyckokastet med albumet är att producera det mitt i Memphis rika soultradition med en blåssektion som fyller på, skapar stämningar och ger känslan av midnattsblå sammet.

Inledande Am I Lonely Tonight ?, Look The Other Way och Down To The Lower East Side sätter agendan med ståbas, känslosam orgel och på toppen av allt detta finlir Justins souliga röst plus blåset, och magi uppstår.

De flesta låtar rullar på i  skönt mediumtempo men det finns undantag, som femtiotalsinfluerade Baby´s Got A Bad Idea och snabba Memphis In The Rain. Efter trettio minuter tar det slut.
Underbart är kort som geniet Povel en gång skaldade.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

06 2012

Comments are closed.