Kräver några varv i spelaren för att ta sig

Susan James ”Highways, Ghosts, Hearts & Home” (Susan James Music/Hemifrån)

Singer/songwritern Susan James är en erkänt skicklig gitarrist. Hon har turnerat med namnkunniga artister såsom Rufus Wainwright, Billy Bragg, Richard Thompson, David Lindley med flera.

Nu släpper Susan sitt tredje album med egenskrivet material, och det drar mera åt alternativ country än tidigare. Det är lätt att göra jämförelser med Sheryl Crow och ibland tycker jag det låter lite Kris Delmhorst.

Vid första lyssningen tyckte jag inte att det var något för mig, men eftersom jag lovat att kommentera den så spelade jag den flera gånger. Faktiskt så fungerade tillvänjningsprocessen. Jag måste erkänna att det, efter sisådär fem lyssningar, finns fler nyanser i musiken och texterna än vad jag från början var mottaglig för.

Låtar som fastnat är: Out In the Woods och How To Fix a Broken Girl.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

04 2012

Comments are closed.