Ungefär som vanligt, varken mer eller mindre

Anti-Flag ”The General Strike” (Side One Dummy/Sound Pollution)

Release: 19 mars

Har du hört Anti-Flag tidigare? Är svaret ja, då kan du sluta läsa nu. Det låter precis som vanligt, texterna är precis som vanligt. Allt är som vanligt. Är det förutsägbart? Ja! Är det dåligt? Nej inte nödvändigtvis. Är det tjatigt? Nja, men inte långt därifrån.

För dig som svarade nej på första frågan (eller för dig som vill läsa vad jag tycker) följer här lite viktig information. Anti-Flag är antagligen den största bölden i röven på det amerikanska-etablissemanget.  På gränsen mellan mainstream och underground spelar Anti-Flag snabb popig punkrock med samhällskritiska låtar, som speglar samtiden. Det märks på Anti-Flags senaste The General Strike att världen har upplevt en afrikansk-vår och en ekonomiskkris.

Skivan är bra, men jag har hört bättre skivor från Anti-Flag. The General Strike får fungera som uppladdning för kommande konsertsommar, för jag hoppas på att bandet tar sig förbi våra nordliga breddgrader.

Ett extra plus i kanten vill jag ge då man också valt att släppa på vinyl – en vit skiva med ’rött stänk’.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

03 2012

Comments are closed.