Oz börjar bli gamla

OZ “Burning Leather” (AFM/Sound Pollution)

Finska Oz visar på “Burning Leather” att dom kan spela helt okej heavy metal med låtar som öppningslåten “Dominator”, klassikerna “Fire in the Brain”, “Turn the Cross Upside Down” , “Third Warning“, den snabba och svängiga “Total Metal”. Dessa är låtar som jag tycker får godkänt och är lite mer intressanta. Dock håller sig inte dessa nyinspelningar av de gamla klassikerna inte riktigt i jämförelse med originalversionerna. 

Riffen är okej, sången är bra och skivans helhet är helt enkelt okej. Även om det låter ganska bra så är detta ingen skiva som jag skulle slänga på grammofonen och lyssna på allt för ofta och det låter helt klart bäst vid första lyssningen. Det är inte lika hårt som på plattan “Fire in the Brain” (1983) och inte lika ondskefullt som på “Turn the Cross Upside Down” (EP 1985). Anledningen till det är väl att Oz börjar bli gamla och har tappat känslan av skapa rak, hård och tuff heavy metal. Men jag ger i alla fall Oz godkänt, bättre än mycket annat nu för tiden.

Erik Kristhammar

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

02 2012

Comments are closed.