Klara och Johannas röster bär varandra fram med en unik kraft

First Aid Kit ”The Lion’s Roar” (Wichita/Border)

Systrarna Söderbergs musik har uppmärksammats stort i England och USA, kanske främst av andra musiker som till exempel Jack White och Conar Oberst. Kanske för att musiken låter så tidlöst rotad i den amerikanska country- och folkmusiken, men ändå förs fram med en otrolig fräschhet och ungdomlig känsla.

Naturligtvis hänger det mesta på Klara och Johannas röster som samverkar och bär varandra fram med en unik kraft som man inte hör så ofta i dagens populärmusik. Allra bäst hör du detta på det inledande titelspåret The Lion’s Roar och på Emmylou, som måste vara en av årets bästa låtar alla kategorier med sin urstarka melodi som bara växer och växer. Sen blir det inte sämre av att låten ger goda tips att man som ung musikälskare ska kolla in nämnda Emmylou Harris och Gram Parsons.

Det finns massor av ytterligare musikgodis att glädjas åt på The Lion’s Roar. New Years Eve inleds med Klaras soloröst och ett cittraliknande komp. En sång som sakta växer sig starkare.

King Of The World inramas av mäktigt mexicanablås och i Dance To Another Tune surfar systrarnas gnistrande klara röster majestätiskt fram i Mike Mogis lysande produktion.

Bland dagens blogghajpar och twitterstorm stävar Firts Aid Kit fram med både traditon och klass i musikbagaget. Det ska bli ofantligt kul att följa med på deras musikresa i framtiden.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

02 2012

Comments are closed.