Köp, för h**vete!

Tsjuder ”Legion Helvete” (Season Of Mist/Sound Pollution)

    I butik: 16 december

Vad har vi här då? En platta som heter Legion Helvete med ett band vars trummis kallar sig Anti Christian. Hmm, onda norska pojkar som är arga på någon som heter Christian tydligen. Jag undrar vad den stackaren har gjort.

Sådär 30 sekunder in i The Daemon Throne håller jag på att kvävas av min egen ironi, för helvete (Ursäkta!) vad bra det här är. Låtarna är fulla av sköna riff, Nags röst har både taggtråd och kraft och framför allt svänger det utan att någonsin falla utanför black metal-ramarna. Black metal riskerar ju annars att bli antingen mördande tråkig och enformig i sin strävan att vara ”true”, eller urvattnad med massa andra influenser.

Legion Helvete är en synnerligen homogen platta utan en tråkig stund eller en dålig låt, men några låtar höjer sig ändå över mängden. Inledande The Daemon Throne exploderar i ett sagolikt ös kombinerat med ett härligt riff som gör det omöjligt att sitta still, Slakt är en punkig historia inledd med Overkill-trummor och kryddad med en motorsåg för att förstärka budskapet, och avslutande Vårt helvete lyckas med det näst intill omöjliga: drygt 10 minuter black metal utan att bli tråkig.

Alla som gillar Immortals All Shall Fall, och vem gör inte det, borde tilltalas av Legion Helvete. Tsjuder är tillbaka, och det med besked. Det här är en platta som kommer att hamna högt på min årsbästalista när 2011 ska summeras. Köp, för helvete! Det är tyvärr dags att avsluta min ström av superlativer eftersom jag måste till kyrkan i ett ärende. Så, där har jag mitt liksmink…men var sjutton har jag lagt tändstickorna?´

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

12 2011

Comments are closed.