Thrash metal som det ska låta

Megadeth ”Thirt3en” (Roadrunner/Warner)

 
 
Sudden Death inleder Thirt3en på bästa sätt med otroligt coola gitarriff som attackerar öronen från olika håll. Versen är tung och bra, bryggan innan refrängen är melodiös och rentav ”snäll” innan det brakar loss med en aggressiv refräng. En av de bästa låtar Megadeth presterat överhuvudtaget, enligt undertecknad.

Efter den rivstarten följer två andra kanonlåtar: Public Enemy No. 1 och Whose Life (Is It Anyways?) som båda är melodiösare än inledningsrökaren men ändå har den där speciella Megadeth-tyngden.

Låtmässigt blir det aningens mindre intressant framåt mitten på skivan: We the People och Guns, Drugs & Money är båda ganska sega historier. Men det tar sig snabbt igen och skivans andra halva är mycket stark.

På The Big 4 i somras var det många som kritiserade Megadeth för att de var tråkiga och att Dave Mustaine sjöng som en kratta. Glädjande då att Thirt3en är allt annat än tråkig och att Dave i flera av låtarna gör karriärens bästa sånginsatser. Det här är helt enkelt thrash metal som det ska låta, med en modern touch.

Och det måste kännas skönt för Dave att Thirt3en har fått ett så bra mottagande världen över, till skillnad från Metallica/Lou Reed och deras Lulu…
 
Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

11 2011

Your Comment