En debut som står sig väl i konkurrensen

Monoscream ”Redemption” (Rambo/Sony)

Dödsmetall med inslag av thrash och groove är vad Monoscream lovar oss med deras första fullängdsalbum och jag blir genast lite nyfiken på vad killarna från stockholm har snickrat ihop. Nyfiken på om albumet kommer att stå ut ur mängden tillräckligt mycket för att bandet ska lyckas slå sig in i den stentuffa musikbranschen som vi har idag.

Dödsmetall är en vanlig genre i Sverige och för oss fans är det bara att välja och vraka. Någonting som gör att vi idag är en ganska kräsen krets ”Metalheads” här i landet. Som tur är för Monoscream så bjuder de på ungefär vad man kan önska sig för ett gäng nykomlingar. Det är intressant musik med både nya och klassiska inslag, vilket gör att man både känner igen sig och blir sugen på att höra mer.

Bland de bättre spåren på skivan finner vi thrashiga Parasite, härligt ösiga Follow Your Shadow och det efter introt följande Opressors Hand. Nu när jag ändå nämnde introspåret så kan jag även passa på att säga att det troligen är ett av de mest spännande jag hört i introväg på ett album någon gång och för en gångs skull så känns det som att introspåret verkligen hör ihop med resten av skivan.

Förutom introt så finner vi ytterligare 10 låtar. Snittlängden ligger på mellan 3 och 4 minuter och det är väl ungefär vad man kan förvänta sig. Slutligen vill jag bara tillägga att stockholmsgrabbarna kan klappa varandra på axeln för detta är en tung och bra debut.

Tobias Blixt

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

10 2011

Your Comment