Skyhög kvalité. Det är…dretbra!

Möra-Per ”Sockervägen” (Swamp.se/PLU)

Tidigare album med dessa genuina värmläningar har skänkt  mig mycket lycka och värme, även om de på tidigare album har varit något ojämna. De har liksom inte hängt ihop ibland när det gäller text och melodi. Men när de väl fått till det, så brukar det bli väldigt bra. Som till exempel De Som Byggde Landet från albumet Brev Från En Vän, som också var avslutningslåt på årets Packmopedsturné med bland annat Plura, Pernilla A och Dregen.

Men på nya Sockervägen faller alla de nödvändiga bitarna på plats. Albumet  är till bredden fylld av strålande melodier och flertalet av texterna är underbar vardagspoesi som i Hela Skiten, “…har visst somnat in en stund, därute ligger Sverige som en sliten gammal hund..” eller i God natt jord ”..där enen bugar kur och krum, och granskogen står stönigt stum, en hälsning genom tid och rum, god natt, god natt min jord..”

Det är inte nog med att Bröderna Eriksson denna gång varit ovanligt lyckosamma ordsmeder. Snygga melodier harmonierar med texterna och då blir det, som vi ibland säger på vårt värmländska tungomål, -Dretbra !
Å det är inte nog med det ! Produktionen och ljudbilden är krispig som en klar höstmorgon bland frostigt lingonris i Arvikatrakten, och det finns inte ett spår på albumet som inte håller hög eller skyhög kvalité.

Mitt råd till Värmlands Turistråd inför 2012 är, – ge Möra-Per rikligt tilltaget gage och skicka ut bandet på rikstäckande turné med Sockervägen i bagaget, så kommer turismen i länet att öka med ett par hundra procent.
Se upp Gustav, Selma, FBK och Stefan Holm, ni är passé, för Möra–Per äger. 
Å huk er i bänkera göbber å kärringer för nu ladder ja öm CD:n, å kör ut på Sockervägen igen !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

10 2011

Your Comment