Bay Area Kings som levererar

Machine Head ”Unto the Locust” (Roadrunner/Warner)

Årets. Mest. Givna. Köp. De orden säger egentligen allt som behöver sägas om Unto the Locust. Men jag kan också lägga till: den som tycker om metal och inte köper den här skivan gör sitt musiklyssnarlivs största misstag.
Många med mig trodde att Robb Flynn & co inte skulle kunna överträffa förra skivan The Blackening – glädjande nog hade vi helt fel.
I mycket vass konkurrens anser jag att Locust är skivans bästa låt, med sina 7 minuter och 36 sekunder av den allra finaste metal som går att uppbringa. Å andra sidan är det inte otänkbart att någon annan låt blir favoriten nummer ett med tiden, i och med att det här är en typisk växer-ännu-mer-med-tiden-skiva.
Varför jag ändå inte delar ut en fullpoängare trots lovorden ovan? Jo, MH är utan tvekan allra vassast live och liiite av den intensiteten går förlorad på skiva. De som har biljett till konserten i Stockholm i november har en tidig julafton att se fram emot.

Magnus Bergström

Fotnot: När jag för ett par år sedan köpte en MH t-shirt med texten ”Bay Area Kings” så tyckte jag egentligen att de tog sig lite vatten över huvudet. Det tycker jag inte längre.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

10 2011

Your Comment