Standardhårdrock utan stake

Sinner ”One Bullet Left” (AFM/Sound Pollution)

Betyget och rubriken ovan säger egentligen allt…

One Bullet Left är på inget sätt dåligt framfört, nej då, bandmedlemmarna vet vad de pysslar med – även om det ska sägas att bandledaren Mat Sinner har en röst som inte passar i de lite snabbare låtarna. Det är bara det att jag till 99% saknar originalitet och/eller någon form av gnista.

Det är till en början inte lätt att hitta något guldkorn på denna jämnsvaga skiva, men skam den som ger sig… Klart bästa låt är Give & Take som kombinerar tyngd och melodi på ett alldeles utmärkt sätt. Det är endast tack vare den här låten (och den läckra ljudbilden) som betyget blir det som det blir, vilket säger en hel del.

Men nu ska jag inte vara gubbgrinig (det finns det så många andra som är) så powerballaden Haunted med sin smaskiga refräng får också med beröm godkänt.

Förresten; kan någon förklara för mig hur skivans sömnigaste låt, Back On Trail, kan släppas som första singel/video? Ofattbart!

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

09 2011

Your Comment