Sista meddelandet från linjearbetaren

Glen Campbell ”Ghost on the canvas” (Surfdog/Playground)

Glen Campbell – rösten bakom Jimy Webbs magnifika låt ”Witchita Lineman”, sägs tyvärr musikaliskt sjunga på sista versen då det i juni i år meddelades att han fått diagnosen Alzheimers sjukdom och planerar en pensionering från musikindustrin efter en stundande avskedsturné.

Ghost On the Canvas är sålunda Campbells svanesång – producerad  i liknande anda som John Cash sista plattor i den s.k. American Recording-serien. Det här är en fin och värdig avslutning med ekon från Campbells hela karriär. Signifikant för albumet är hur strålande och varm Campbells sångröst fortfarande låter. Starkast  är öppningsspåret ”A Better place” med de hjärtskärande inledningsraderna: ”I’ve tried but I have failed, Lord.”

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

09 2011

Your Comment