Tvära kast

Silver Columns ”Yes And Dance” (Moshi Moshi/Cosmos)

Brittiska Silver Columns serverar på sin debutplatta synnerligen märklig och egensinnig minimalistisk electro. De tio spåren skiftar rejält och de skarpa kasten gör det svårt för mig som lyssnare att verkligen koppla av och njuta. Snarare blir jag på tårna och laddar för att kunna värja mig vid varje låtbyte ifall det åter är dags för något halvbrutalt. Titelspåret Cavalier till exempel är som en tavla som ständigt spränger sina ramar med helt sjövilda detaljer och slingor som verkar leva sitt egna liv i låten. Det påminner en del om hur The Faint lät när de slog igenom för tio år sedan när electroclashvågen nådde sin topp, och kanske är Silver Columns electroclash för 2010-talet. Fler spår som stöder den tesen är exempelvis It Is Still You och Way Out. Samtidigt bjuder Yes And Dance på flera spår som i stort ligger inom normalitetens gränser och som till och med skulle fungera att spela på radio såsom Always On, Brow Beaten och Coumns.

Yes And Dance är helt klart en platta som jag helst konsumerar i små portioner för att till slut enbart njuta av pärlorna och helt enkelt skippa de tonsatta nervösa sammanbrotten.

Jonaz Björk

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

08 2011

Your Comment