Snygg musik för trötta söndagar

Kimmie Rhodes ”Dreams Of Flying” (Sunbird/Border)

Att välja musik efter humör, tid på dygnet och olika årstider är det väl inte bara jag som gör. Som ett exempel skulle jag aldrig lyssna på en tjurskallig enveten jazzplatta på söndagsförmiddagen. Då passar det bättre med Kris Kristoffersons Austin Tapes eller Kimmie Rhodes senaste album Dreams Of Flying. Det vill säga musik som inte upprör eller engagerar för mycket, men är melodiös och välspelad. Kimmie Rhodes som vid det här laget producerat över 15 album och är en etablerad låtskrivare som så gott som alltid håller en hög nivå i låtsnickeriets ädla konst. Hennes julskiva från förra året var som balsam för en trött själ i vintermörkret. På americanfronten lyfter jag gärna fram hennes West Texas Heaven där hon duettar smakfullt med manliga countryikoner som Willie, Townes och Waylon.

Dreams of Flyning är modern americana som kanske är lite för tillbakalutad, detta gäller speciellt Kimmies sätt att sjunga. Hon tar aldrig i, hon pockar aldrig på ordentlig uppmärksamhet. Men det är snyggt,välspelat och i längden lite, lite tråkigt. Sen finns det en blek cover på Donovans folksångarepos Catch The Wind där duetten med Joe Ely är en mindre katastrof. Men som sagt, snyggt är det och en söndagsförmiddag med DNs många bilagor och en dubbel espresso på verandan då kan även Kimmie Rhodes platsa med Dreams Of Flying i bakgrunden.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

08 2011

Your Comment