Borde låta andra skriva låtarna

Jenee Halstead ”The River Grace” (CRS/Border)

De är många där i tjejfacket inom den så kallade americanmusiken. Men jag måste nog tillstå att på tronen sitter Emmylou Harris fortfarande säkert utan konkurrens. Sen är de många om budet. Gillian Welch, Tift Merrit, Shelby Lynn och min favorit för tillfället Diana Jones.

Så har vi då denna recensions huvudperson Jenee Helstead som på intet sätt faller ur ramen för hur det ska låta. Sången är det inget problem med. Inte heller med musikinramningen till hennes låtar. Det är själva låtarna som inte håller. De fångar inte mitt öra. Jag har verkligen försökt. Gå runt i rummet och göra annat och lyssna. Sitta koncentrerad och lyssna. Promenera med hundar och lyssna. Nu är Jenee på intet vis ensam i denna skara som på senare tid växt alldeles för fort. Den skara artister som absolut ska skriva eget material, när det finns en guldgruva av bra låtar skrivna av andra som bara ligger och väntar bakom inspelningstudion. Varför inte börja där så kanske det blir bättre med tiden.

Detta album kom ut i USA 2008 så det finns förmodligen ntt material  som så småningom når skivdiskarna här. Då ger jag gärna Jenee Halstead en ny chans.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

08 2011

Your Comment