Biafra håller intresset vid liv under hela speltiden

Jello Biafra and The Guantanamo School Of Medicine ”Enhanced Methods of Questioning” (Alternative Tentacles/Sound Pollution)

En av mina personliga favoriter Jello Biafra behöver förhoppningsvis ingen närmare presentation, men om det behövs så var han originalsångare i Dead Kennedys och sångare i diverse mindre punkkonstellationer liksom har haft en karriär som spokenwordartist. I juni kom han tillbaka med sitt senaste band The Guantanamo School Of Medicine och denna femspårs EP är bandets andra platta efter 2009 års debut. Alla som tidigare har hört något från Jello Biafra kommer att känna igen sig väldigt väl, för det är precis som vanligt.

Biafra och manskapet i GSOM levererar en något progressiv och tillkrånglad punkrock, med starka och väldigt sällan politiskt korrekta texter som slår vilt omkring och oftast mot människor och organisationer som har makt och kontroll över samhället. Texterna är inte heller alltid fullt lättbegripliga utan kräver både funderingar och lite inläsning av fakta kring olika frågor – vilket är givande, så det borde ses som ett plus i protokollet.

Att ”Enchanced Methods of Questioning” är en femspårs EP och inte en fullängdare är bara positivt i mina ögon, skivan får en bra längd och låtarna håller intresset vid liv under hela speltiden – vilket inte riktigt var fallet på föregående fullängdsdebut (som förövrigt tåls att kolla upp, för den var bra). Alla fem låtarna håller bra klass, men den som sticker ut mest just nu är ”The Cells That Will Not Die”. Den sjätte låten (en bonuslåt som ligger flera minuter efter att femte låten klingat ut, vilket i sig är ett fenomen som jag stör mig enormt mycket på) skulle man helst ha skippat, det må vara en Deviants-cover men den är inte tillräckligt intressant för mina öron.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

08 2011

Your Comment