Hyllningar till kärleken och livet

Livets Många Sidor ”Vår Första EP”  (Tjoff Tjoff Records)

  

Duon Livets många sidors första EP heter kort och gott Vår första EP och bjuder på en trevlig sammansättning av traditionell pop på svenska och visa i singer/songwriterform.

Första spåret Skatten har en refräng som sitter som Karlssons klister och blir tillsammans med den rättframma texten en ren och skär hyllning till livets gåva. Gästande Angelica och Lisa från Damorkeztern körar snyggt.

I andra låten Vi två hyllas kärleken fint och öppenhjärtigt. Melodin är en mer vemodig historia jämfört med föregående låt, men lika betagande.

Vardagstragiken i skildringen av mötet med Mannen på bänken är påtaglig och den bitterljuva melodin kryddas med skimrande strängar.

Sången vid kistan är såvitt jag förstår ett epitafium över en död fågel och det kortaste spåret, men sprängfylld av känslostämningar och särskilt fin sång.

Avslutande Utan dig har inte riktigt samma skärpa som skivans övriga spår. Det gäller främst texten som känns lite gymnasialt experimentell vad gäller metaforerna i rader som: ”Sommaren hade gjort som gamle Judas. Blommorna hade mig förrått. Blötsnö hade flutit i mina vener…”. De föregåendes texter är mer rakt på sak och det vinner i längden. Själva melodin och framförandet håller emellertid lika hög klass.

Livets många sidor består av Niklas Blank och Hasse Carlsson.

Mats Johansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

06 2011

Your Comment