Episk långkörare

Arcade Fire The Suburbs (Mercury/Universal)
Arcade Fire ”The Suburbs” (Mercury/Universal)

betyg 4

Kanadas stolthet Arcade Fire spelade på den spektakulära scenen Dalhalla utanför Rättvik i somras. En dryg månad efter Sverigebesöket släpptes ”The Suburbs” som blir deras tredje album sedan debuten ”Funeral”, som kom 2004.

”The Suburbs” är ett mäktigt epos bestående av 16 låtar, med en total speltid på drygt 64 minuter. Det är just speltiden som är den här skivans svaghet. Den är för lång och dessutom väldigt mastig på något sätt. Känslan är liksom att det blir lite för mycket av det goda. I övrigt är det inte mycket att klaga på. Arcade Fires episka poprock är otroligt proffsig och stundtals, helt oundvikligt gåshudsgenererande.

Arcade Fire lyckas inte överträffa 2006 års mästerverk ”Neon Bible”, men de befäster tveklöst sin position som ett av 2000-talets allra bästa band.

Erik Högkvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

03 2011

Your Comment